keskiviikkona

olen.....lennättänyt leijaa, luontoretkeillyt (eväät, tietenkin), käynyt elokuvissa, kylätellyt, käynyt savossa, saanut kirjeen ja kortin (harvinaista herkkua), onkinut (löytyi ainoastaan yksi mato, lopulta vedestä nousi yksi särki sämpylä-syötillä), keinunut keinussa, heittänyt frisbeetä, polttanut suun äitin kasvattamilla chileillä, saanut tuliaisia, leiponut raparperipiirakkaa, leikkinyt ompelukoneella, käynyt treeneissä, syönyt jätskiä, aloittanut terveellisemmän elämän ja saanut äitienpäivälahjan (ei ne niin päivän päälle ole). ja neulonut joka välissä. paitsi ettei hirveesti ole tullut valmista. keskeneräisenä asustelevat parit sukat, pojan paita ja pahasti maatuneet alpakkahuivi ja lapaspari. ei nyt niin paljon kuitenkaan? 

on täällä valmiina kuitenkin jo jotain.
endpaper mittsit alpakasta. aika naftit tuli, vaikka ohjeen mukaan koko olisi meedium kolmosen puikoilla. mahtuu kumminkin. ohje selkeä, alpakasta tykkään, pehmeetä, melko edullista, hyvät värit. ensimmäinen piti neulasta pariin kertaan kun allekirjoittanut ei osannut purkaa kirjoneuletta. tuskin osaa vieläkään. (onko siihen joku kikkakolmonen?)

malli: endpaper mitts
puikot: 3
koko: enempi s kuin m
lanka: garnstudio alpaca


haaviston seiskat floricasta. milj— aika monta langanpäätä tuolla sisäpuolella, mutta mitäs itse läksin ja päätin tehdä alunpitäen kaksivärisestä kolmivärisen. saas nähdä miten kestävät kutosluokalaisen käsissä. värit mieluiset, koko sopiva ja enemmän kun ihankiva. saako edes vähän röyhistellä?

malli: sata kansanomaista kuviokudinmallia, n:o 7, kotka
puikot: 2,75
koko: 11 v
lanka: novita florica

mies tuli männäviikolla työmatkalta. etukäteen oli vähän puhetta, että mistä se mahdollinen lankakauppa löytyy jos aikaa riittää. ja riitti!
aiempi kokemus on osoittanut, että vapaa mieli ja kädet värin ja laadun suhteen toimii. tuli harmaata alpakkaa parin kerän verran, ja samalla myös toive että näistä hänelle jotain; pipoa ja kämmekkäitä, mahdollisesti kirjoneuletta. täydellisen itseohjautuvaa toimintaa, arvostan!
sama kaveri lahjoi uusilla työkengillä. mukava tyyppi kaikinpuolin. ja ehdotteli taannoin, että hänelle kelpaisi joku isompikin neulomus. kaipa tuolle jo uskaltais kun ei seukkailla vaan ollaan naikkarissa?

vanhoja ja uusia työkenkiä on ihanvähän pakko mallailla.
 

Ei kommentteja: