keskiviikkona

rohmujoku lankarohmu on muuttanut  meille. pitänee yrittää saada se muuttamaan poijes ennenkuin käy köpelösti. kuka haluaa hyyryläisen?

ison pentin kellon kulmilta tai jostain sieltäpäin tuli sukkalankaa tiinan kautta  noin kilometrin luokkaa. jos jaksoit katsoa linkkiä niin se vasemmanpuoleinen kasa on Minun.
ennen joulua näin alpit ja paikallisessa lankakaupassa metritolkulla noroa. vaikka alppien juurelta olisin mieluusti tuonut kotiin alppitorven jos toisenkin, niin sukkalankaahan sieltäkin sitten tuli. ja nappeja.
ja vielä koolhaasiinkin piti saada lankaa. valmistunut, mieleinen, kuvaton yksilö.
ei neuvottelumahdollisuutta kuvasta pipo päässä eikä se muuten näytä yhtään miltään. (kyllä, kokeilin jopa lahjontaa.) kaunis kuva samanlaisesta löytyy vaikkapa täältä erikokoisena ja ilman ruskeita silmiä siis. silmukkamäärä on muuten eri kuin ohjeessa, koska tein pipon ohuemmalla langalla. sovelsin shedir-pipon silmukkamäärää, ja jouduin kavennuksissa vähän neulomaan ad libitum elikkänä omasta päästä. toistoja tein 6.

ja toinenkin pipo valmistui vanhalla hyväksikoetulla mallilla. nimittäin Joku oli ollut kaverin kanssa kävelyllä ja Joku oli laittanut pipon takin alle ja sieltähän se oli tippunut hukkapiiloon ja tarina ei kerro, että miksi ihmeessä se pipo sinne takin alle piti laittaa? nimimerkillä "epätietoinen äiti". että vaaleanpunainen loftpipo löytyy tuolta alkusyksyn kohdilta. ihan samat speksit.

samaa mitä on muutama muukin viime aikoina pohtinut, onkos se nyt läikikästä tai liian reipasta ja sekavaa vai mallin valinnassako vika tahikka ihan omassa okuläärissä?

fleece artist sea wool origin (70% merino wool, 30% sea cell). tähän huokauksia: harvinaisen ihanaa lankaa, sopii eebenpuisille puikoille kuin nenä päähän, sukka neuloontuu melkein ajatuksesta. mallikin on muuten oikein mainio, selkeä ja kaunis. ohjeesta poiketen varpaista ylöspäin mennään niin pitkälle kuin lankaa riittää. ja kertokaa joku mitä se sea cell oikein on, kitiiniäkö?

vastapainoksi langoittelulle (vrt. iloittelu, juopottelu) tilasin vähän kirjoja ja lehtiä ja liityin samaan puulaakiin mihin moni minua ennen: ravelryn stash knit down 2008 -ryhmässä on 919 muutakin lankarohmun ikeen alaista. huomautettakoon, että langan ostamisessahan ei siis ole mitään pahaa, se on hieno harrastus ja erityisesti Oikean Langan Metsästys voi käydä ihan työstäkin, mutta a) joku tolkku kun b) ei kohta mahdu vaikka c) ei sitä lankaa nyt oikeesti niin kamalasti olekkaan vaan d) oikeesti pieni asunto.
ja muistiin merkittäköön, että ryhmän tarkoituksena ei ole jalo kilpa (johon minusta ei ainakaan ole) vaan itsensä kanssa kilvoittelu.


entten tentten:
neulontai lupaa täksikin anno dominiksi huonoja kuvia, kuivakkaa meininkiä, pieniä alkukirjaimia ja epäsäännöllistä päivitystahtia mutta ah, neulontaa melkeistä jokainen päivä.

Ei kommentteja: