keskiviikkona

paha rastiilupa heitti tosi pahan.
ensinnäkin siksi, etten koe olevani kuin vähän tuurilla höystetty aloittelija ja muutenkin pahimmanlaatuinen nenä näyttää minne mennään -tuurilla seilaaja ja rohkelikko lankamaalimassa.
tarkoittaa siis sitä että ihan oikeesti en ole vielä kerennyt löytää sellasia "tästä oon aina tehny lapasia ja hyvät tuli" -lankoja. eikä sitä käytössä kestävyyttä -tutkimusta ole tosiaan reilua vuotta enempää. tähän astinen neulontakokemus on myös kokoluokkaa pipo ja pannumyssy.
minä siis seikkailen ja kokeilen. vieläkin on vuoden sukkalanka-kisa kesken, hjerteä on odottelemasa vuoroaan ja lang yarnsin jawollia, fyberspates sock yarnia, lorna's lacesia.. näköjään olen myös melkoisen tosikko näissä lankahommeleissa, kun tähänkin vastaamiseen meni monta päivää.


mietin siis: mikä langasta tekee hyvän? (huomatkaa systemaattinen pompulajärjestelmä. minkä teoreetikon maalima minussa menettikään.)
•    sen pitää tuntua hyvältä.
•    sen pitää näyttää hyvältä.
•    sen pitää tuntua hyvältä neuloessa.
•    se ei saa olla lutkua ja rutkua eikä plastikkia.
•    sen pitää kestää käyttöä.
•    sen pitää kestää pesuakin. 

laskisin nämä siis kastiin näitä käytän toisenkin kerran koska nämä toimivat hyvin –langoiksi ja lupaan tehdä saman listan vuoden päästä katsoakseni mihin johtopäätelmiin sitten pääsen.
1. pirkasta voi tehdä mitä vaan. värikartta! plussaa myös: saa omasta kaupungista, toimii myös huovutettuna eikä mökötä märkänäkään. löytyy paksuna ja ohuena, pidän ohuesta enemmän.
2. vuorelman veto kuuluu samaan kastiin edellisen kanssa. tapasin vasta äskettäin. toimii sukassa, varmasti monessa muussakin, hyvä neulottavuus, ei halkeile. ei ihan ohut niin vois kuvitella tekevänsä jotain vähän  isompaakin. on paljon pehmeämpää kuin luulinkaan! pidän myös siitä, että lanka on vyyhdillä eikä kerällä.
3. drops alpaca kolisee täälläkin. hyvät värit, hyvä meininki, ekovyöte, pehmeys ja - hinta. tästä langasta voisin tehdä vaikka villahaalarin itselleni. heti kun ostan sen pilkkihaalarin.
4. pirtin kehräämön pässinpökkimästä ei puutu kuin lammas ite. (tosin en keksi voisko siitä tehdä muuta kuin lapasia, kun se kutittaa mutta lapasessa erittäinkin parhaimmillaan oleva tuote.) konstailematon. märän lampaan tähden. se on se sama juttu kun lyijytäytekynä on kynä, mutta tavallinen lyijykynä on paras. koska sitä pitää terottaa.
5. viimeisimmät huokaukset aiheutti fleece artist sea wool. ihan taannoinen tuttavuus. vähän  merseroidun puuvillan omainen, mutta mukana villan joustavuus. paineli puikoilla ihan itsestään. ihan ehdottoman kokeilemisen arvoista sanoisin.

mitä muuta? colinette cadenza on haavelistalla ykkösenä.
jos haluaisin kokeilla jotain uutta vaikka huiviin, kokeilisin sivillaa tai alpaca cloudia.
rowanin kid silk haze oli minusta tosi kallista, että sen kokeileminen varmaan jää ökympiin päiviin, samoin noro on kallistunut vähän liiaksi. harmi.
sisuakaan en ole kokeillut vielä.
debbie blissin cashmerino kuuluu siihen klaaniin, joka ei kutita arvon miesväkeä joten siihen tulen palaamaan ihan käytännön syistäkin.
maijasta olen saanut aikaiseksi kelpo jälkeä.
lanettiin yritän tutustua.
vilmalta bongasin tämän, laitampa korvan taakse.
enemmän on vielä kokeilemati kuin kokeiltuna. niimmonta!kuvassa lanka.
viime keväänä ostamani rowanspun dk on ollut rustiikkista ja mukavaa. pehmeänkarkea. menivät sitten lopettamaan hyvän langan teon, kelmit!


ps. kiitän kukkapuskasta! yritin etsiä kukkatarhattomia, en tiedä onnistuinko.

ruoholaukka
valinnaisaineet
liivian talossa
puhti
reunasilmukka
kaisakaisa

Ei kommentteja: