sunnuntaina

tehnä!ruskeasilmäiselle pikkukaverille leppäkerttunapillinen. koko 4-6 kuukautta. lanka olivia, puikot 4. langankulutus vähän ohjetta suurempi. ohje neuleita kullannupuille -opuksesta.


punaiset kulkijasukat. toinen valmistuikin paljon nopeammin kuin ensimmäinen, ihan vahingossa ja huomaamatta. silmukoita ohjetta vähemmän eli 68. puikot 2,5. kantapään jälkeen en enää ohjetta vilkuillutkaan, joten kärkikavennukset ovat enemmän kuin sinnepäin. yllättävän jämäkät ja painavanoloiset sukista tuli, ilmeisesti johtuu tuosta mallikuviosta.


täydellinen ohje. täydellisesti istuva sukka. täydelliset 2,25 puikot (kiitos Muoriska). ei-niin täydellinen lanka.  siis kaikkea ei voi saada. niin se vain on. (mitä tuo valkotäpläraita siellä välissä tekee, häh?) knitting vintage socks, madder ribbed socks ihan ohjeen mukaan mutta pienemmillä puikoilla. reipas ja ennakkoluuloton lanka online supersocke 100 tropic 932. (no, onhan ne kesäiset.)
aion tehdä kaikki kirjan 4 erilaista perusribbisukkaa ihan vaan siitä ilosta että voin!

sohvankulmavillasukkakeskustelu, vertailussa madder ribbed sock (vasen jalka) ja jaywalker (oikea jalka). sohvalta:
    - noitten pääthän on ihan erilaiset.

kiikkustuolista:
    - niin on. se on just se hienous. tää on .. öö pointed toe ja toi on .. tämmönen lättänä.
josta seurasi vaahtoamista ja kirjan sivujen kääntelyä ja eri kantapäiden ja muiden esittelyä (kiikustuolissa) ja kanavasurffailua (sohvalla).

puikot pienenee, pidot paranee? nyt mennään jo kakkosen puikoissa. lankavalinta apinasukkaan näyttää taas kerran vähän liian ennakkoluulottomalta. pitänee kokeilla kuitenkin.


Sara, ei täällä aina jaksetakaan. varsinkin jos junarataa tulee uusia osia ja ratainsinöörin pitää suunnitella uusi ratakompleksi. sukuvika tämäkin siis. mutta pahasti näyttää siltä, että televiisoria en osaa enää katsoakkaan ilman kudinta, siinä kerkeää jo melkolailla. (tervetuloa digiaika, tänne ei tule purkin purkkia.) junamiesterveisiä!


Ei kommentteja: