lauantaina

kevättä ilmassasen tietää sitä, kun allergialääkeresepti uusitaan. tai siitä, kun vuotuinen koirankakka-
keskustelu käy kiivaana. ja kun villapipo kutittaa ja on kuuma. ja kun tuntuu kuin elämässä ei mikään ole valmista.

nämäpä ovat.
pienikokoiset unisukat, joita on peiton alta hankala kuvata jotenkin järkevästi. ei siis kuvaa. viimeiseen senttiin hurahti se lanka ja päättelykin piti tehdä vähän luovemmin kun lankaa oli vain pienet pätkät molemmissa sukissa jäljellä. pehmeät kuulemma ovat. ihan sukan näköiset, kertoo todistajan lausunto.

ja välillä muutakin kuin sukkia.

pari puuvillapipoa. vihreä on sachenmeyer nomottan crazy colors jotakin ja muistaakseni. vyöte hävisi nimittäin justiinsa tarvittaessa.
ja ihan vaan vielä muistutan: kyllä se 50g ois siihen pipoon riittänyt. kakspuolosen puikkoa tarjosin sukkana ja pyörönä. yllättävän kivan tuntunen lanka.
myös lapaset samasta aihelmasta ovat valmistumassa kuten kuvasta näkyy. kun sitä lankaa nyt sitten olikin se 100g. varmuuden vuoksi ettei lopu kesken.

vaaleanpunaisen tempaisin tennesseestä samoilla puikoilla. huh! pelkkä ajatuskin sattuu vähintään hauislihakseen vieläkin. (no, kolmosen tai vähän isommankin puikoissa ei olis löytyny sopivaa pyöröä.. kiirettäkin piti ja heti ois pitäny olla. luonnollisesti.) ja kaiken lisäksi inasen verran liian iso vaikka muka mallasin ja mittasin. reuna melkein lerpsottaa jo pitämättömänäkin.. saapa nähdä miten pitkään jaksan moista katella.

suunnitelmiakin on. kesärojektia. villasta, tietenkin.
ken ei ole vielä mason-dixielandiassa ihmetellyt erilaisia neulottuja peittoja, on jäänyt paljoa vaille. sattumoisin rouvien tekemä kirja on ollut (pitkään) lainaamosta reissulla meidän kirjahyllyssä ja nyt se sitten iski. log cabin -hulluus. suomenkielisiäkin kuvia erilaisista vaihtoehdoista löytyy vaikka portugalin auringon alta marilta tai tilkkusiskolta.
jopa piti käydä suunnittelemassakin omanlaista mallia. kaikenlaisia vaihtoehtoja kyllä löytyy. suunnittelu jopa esti lankakauppaan tukka suorana juoksemisen. tällä kertaa siis suunnitellaan ennen kuin toimitaan. taisin yllättää jopa itseni!
siispä: pirkka-lankaa. luultavimmin. en ole paksumpaa kokeillut, tulisikohan siitä turhan paksu? lanka on siis päätet-- melkein päätetty. värivaihtoehtoja on vain aika paljon. siis liikaa.. värimaalima on kyllä jo valmiina. makuuhuoneen komistus: kumiseva, kasuji wakisakan marimekolle suunnittelema tekstiili vuodelta 1971.

eri väreissä eli violettia, harmaata, vähän punaisempaa punaista. kirjastosta tarttui hihaan vielä the quilt encyclopedia ilustrated, joten eiköhän tämä ilta ole pelastettu värikynille ja ruutupaperille.
menen etsimään sen ruutupaperin.

Ei kommentteja: