sunnuntaina

jälkijättöinenkentlemanni otettu kiinni ja pakotet-- pyydetty valokuviin.

sukka siis gentleman's plain winter sock (knitting vintage socks-kirjasta). lanka on linie, puikot kakspuol bambuiset. kärkikavennusten kanssa oli vähän erimielisyyksiä, josta johtuen sukkien valmistuminen hieman viivästyi (noin kuukaudella). lankaa kului melkein jännittävän lähelle luvatut 100 grammaa.

pääsiäinen, tiput ja kevätneuleet ovat vallanneet jo monet kaimablogit. täällä ollaan siis melko lailla jälkijunassa vuotuisasta ajankierrosta kun neulomosta valmistuu talvisukkaa ja pipoa. kello on jäänyt pipoviikoille ja lapaskuuhun siinä kun toiset porhaltavat puput kainalossa kesäaikaan. raipatirai-ruohokin on vielä kyntämättä ja kylvämättä. jokavuotinen empiirinen tutkimus eli niin kutsuttu suklaamunavertailu on sentään saatu jo käyntiin.

puikoilla oleva pipo on tosin neulontain kevätmallistosta™, drops alpacan vedenvärinen. vähän luiru väri noihin viimeaikaisiin tekeleisiin verrattuna, mutta mukavatekoinen. olen kyllä sitä mieltä, että ylhäältä aloitettava pipo on kyllä elämän suuria keksintöjä sitten pyöröpuikon ja kirjapainon. toivon mukaan kärjestä aloitettava sukka on tälle sukua.

jos toiminta jatkuu yhtä vastarannankiiskimäisenä niin seuraavana syntyy varmaan villahousut ja huovutettuja lapasia toukokuulle.

Ei kommentteja: