keskiviikkona

melkein tradistineulontaissa yleensä kartellaan tilausneuleita. (paitsi oman perheen, ne otetaan erittäin vakavasti.) ja koska tilauksia kartellaan, lahjaksi voikin sitten ilolla antaa. en tiedä onko siinä mitään järkeä saati logiikkaa, mutta näin se menee! tilausneuleet nimittäin hermostuttavat: onko koko oikea, entä väri. ressi moisesta.
lahjaneuleessa tekee parhaansa, ja se yleensä riittää. mattisellasehan lapaset valmistuivat ihan huipulle perinteentutkija/graafikko/tiedottaja/kotiäiti -ystävälle.
ei ihan vielä trad-malli, ehkä sitten 20 vuoden päästä?


mattisellahen lapaset
koko: nainen, sopiva (kokeiltu), 46 s (ens kerralla rohkeesti 2 s pois kirjoneuleen jälkeen)
lanka: smart tavis ja tweed
puikot: 3puol (kirjoneule) ja 3
malli: omasta päästä

akkainpäivänä oltiin miehen kanssa isolla kirkolla ja kotiappäin matkusti vähän puikkoja ja lankaakin: äitille sukkalankaa palkkana kahden toisiaan mätkivän riiviön vahtimisesta, itelle huivilankaa (haaveissa eri värisenä) ja kylkiäisiksi vähän sopivaa pyöröpuikkoa ja toiset eebeniset sukkapuikot. kun ne vaan on niin hyvät.

männäviikolla tuli kotiin loput stitchionary-kirjat, nyt niitä on kovassa luvussa kolme. nyt taas kerkii neulomaankin, kun potterikin on luettu. eli siis oikein tiedetty taina, saara ja piua!

ps ja edit. baskeri valmis!

Ei kommentteja: