torstaina

kylläja harasoo oli jälleen kerran pietari.
eikä turhaan: päivitin jälleen kuinka pärjään venäjänmaalla viidellä sanalla -jatkokurssin. jatkokurssilla teemoina olivat "ummikkona 20 kenkäkaupassa", "kuinka monta katselijaa mahtuu puistoon vahtaamaan mick jaggerin huulia screeniltä" ja "montako mahtuu marshutkaan".*

ja vastaus aiempiin mietintöihini tuli vastaan. maaseudun maatuskasta en tiedä, niillä on varmaan omat lampaat kotomökin pihassa, mutta aika monta pietarilaisnaista osui samaan aikaan siihen pieneen lankamakasiiniin, johon ihan vahingossa törmäsimme. siis todellakin ihan vahingossa, sen jälkeen kun kolusin parikin kirjakauppaa neulekirjojen perässä.
(kyllä, niitäkin oli joka lähtöön mutta ei sattunut mieleistä.)
kauppa oli aika pieni, ja siellä oli tarjolla lähinnä kaikkea napeista ja ristipistoista efekti-höyhen-vilkkuvalolankoihin. matroonalta tiskin takaa piti lanka tilata.

saaliina puoli alpakkaa.
50g maksoi 65 ruplaa elikkäs tutummalla vajaata 2 euroa. addillahan tuollakin tunnutaan tikuttelevan, 120 ruplalla olis irronnu pyöröpuikkoa.
ja missäs se lankakauppa? nevski prospekt 35sta löytyy gostinyi dvor-kauppakeskus. sen takana, nevskiltä päin katsottuna. siellä se on vasemmassa kulmassa, nappikaupan vieressä.

koska kiire on ollut kova saada vauvankakanvärinen alpakka puikoille, on täällä ajettu pyörällä ja näytetty kieltä perässähiihtäjille.

oikeaoppisesti RPM-sukat pitäis kuvata nurmikolla. ihan oikeaoppiset RPMt nämä ei ookkaan, silmukoita 48, puikot 3 ja vartta niin paljon kuin omakoolaamaa lankaa riitti. muistin kuitenkin smithsin levyn.

ja katottu elokuvia.


paksumpi alpakkalanka suoraan torikirppikseltä. puikot 3puol, silmukoita 40 kantturassa, palmikko viikinkineuleet-kirjasta. mieleiset ovat.

ihan toinen juttu onkin se, että kun on niin kiire, että neuloo ilman aivoja vääränlaisen joustimen tai parikin kertaa vääränkokoisen peukalon.

syylliset näyttävät kyllä tyytyväisiltä.

vauvankakka hyökkäsi jo haluten huiviksi. tilaamastani dropsista tulee palmikkolapasille kaveripipo.
en osannut päättää mikä pyöröpuikko ois hyvä niin tempasimpa sitten ihan 6 sukkapuikolla, katotaan millon loppuu hermo. alla uusi neulekansio.


*taksibussi, pikkubussin kokoinen. ja vastaus on: monta ja siltikin mahtuu vielä ainakin kaksi kun oikein tungetaan.

Ei kommentteja: