maanantaina

jos vuori ei tule ankkojen luovii-- kuusi pientä ankkaa lähti leikkimään.

gedifra-vuoren taa, kauas pois.

ja jos vuori ei tule ankkojen luo, täytyy muhammedin ihan itse keksiä keino säveltää ja sovittaa huppu.

viime viikonlopun aikoihin tutustuin seuraaviin asioihin:
1. mikä matkaneuleen valinnassa onkaan vaikeata ja eri vaihtoehtojen punnitseminen: uusi ohje? huivi? sukka? vaihtoehtoja rajoitti tulostimen ja reippauden puute, samoin moraalinen oikeutus liputti jo kauan pitäis-listalla* sinnikkäästi mukana roikkuneen melko pienen villatakin puolesta.

2. mitä tekee hevijuuseri kun pääsee suurten lehtiapajien luo? selaa kaiken läpi ja on ostanut sen kaivatun IKn kun junan saapumisesta asemalle on 4 minuuttia. huomautettakoon, että siinä oli kuitenkin ne liikennevalotkin välissä. (matkalaukkua ja korkkareita ei ees lasketa.)

3. kuinka käyttäytyä ihmismäisesti/villiintymättä/sekoilematta/pistämättä tiliä kättelyssä ihan vinoksiin** täysin uudessa lankakaupassa. kokonaissilmäys on tärkeää. miten langat ja ohjeet ovat esillä, onko muita artikkeleita. kaikki kulmat ja loukot pitää ensin katsella läpi mahdollisten alelaarien varalta. mitä tästä lankakaupasta löytyy versus kotolankakauppa?

4. paljonko aikaa voi todella saada kulumaan nappien valkaamiseen. siis: paljon. huomioon on otettava koko, paino, ulkonäkö ja – hinta. kalliiksi tuli, mutta kaukaa hainkin. (onhan ne hienot, eikö olekkin?)

5. ensimmäistä kertaa 30-senttistä pyöröpuikoa kyydissä. testiajossa oli alkuun hankalaa. kytkin luisti ja kaasu hirtti. samaan syssyyn täydellinen jaywalker minulle heti kaikki –lanka löytyi, ja aloitin mutta vain huomatakseni että 76 silmukkaa on todellakin yhä liian paljon. seuraava kokeilu suunnitteilla.
ai ne puikot? ne pyöröt vai ne eebenpuiset kakspuolikkaat jotka ihan vahingossa ostin? ihanat molemmat. pyöröjäkin ostin kerralla kahdet, kun on kerran lähetty. ei se kytkinkään enää luista.
jaa se lanka? no löytyi sitäkin. sukkalankoja. yhtälailla tuli todistettua, että lanka tulee langan luo, sillä jopa kirpputorilta löysin juuri sen kaipaamani kerällisen pörröistä, vaaleanpunaista mohairia, jota upposi nuorisofifiin ihan yllättävän paljon. sarja- tahi muihin numeroihin ei tällä kertaa passannut tuijotella, kun taisi olla ihan melko vintageosastoa moinen.

6. missasin blogiarpajaiset. höh. onneksi tänään on maanantai.

*allekirjoittanut haluaa muistuttaa lukijoitaan, että pitäis-lista ja do-lista ovat siis kuitenkin kaksi eri asiaa. pitäis-listan konditionaali antaa tekijälleen paljon enemmän vaihtoehtoja tekemättömyyteen ja täydelliseen laiskuuteen, toisin kuin do-lista on selvästikin paljon aktiivisempaa toimintaa. jotainhan siis tapahtuu koko ajan, olkoonkin vaikka jonottamista.
**vinoksiin = vinoon. toim.huom.

post scriptum: silmän alla uusi blogituttavuus.


Ei kommentteja: