sunnuntaina

matolaatikosta päivääkiireet loppuivat kuni seinään ja kerralla.
voileipäkakkuohjeita on jo etsitty tulevia voitonjuhlia varten ja puikkoja on teroitettu kesälomaa varten. samaten uutta parvekekalustusta on valittu ja suunniteltu erityisesti neulominen mielessä - päivänvarjo ja käsinojaton tuoliarsenaali. jopa koeistumista on harrastettu, vielä ei kuitenkaan koeneulomista ja istumista. (sekin johtui vain siitä, että mitään mukanakulkevaa ei ollut käsilaukussa. se, että mitään ei ollut mukana aiheutti ihmetystä puoliso™ suunnalta.)


tällä viikolla Neulontain tiluksilla on neulottu suomalaisten elokuvien tahtiin. nimittäin Komisario Palmujen. ei tipahtanut silmukan silmukkaan uudesta huiviretkusta, ja ohjettakin silmäilin salaa. kestin kärryillä molemmissa ja tarpeeksi jännääkin riitti. Palmuja kannattaa katsella ja kuunnella vaikka tspykedeelisten taustamusiikkienkin vuoksi.

kaikenkaikkiaan
matolaatikon ja puikkosetin kohtaaminen aiheuttaa aina kahdenlaisia mietteitä. siis mitä telkkarista voi eli pystyy seuraamaan neulottaessa niin että neulomisellakin on edes joku mahdollisuus onnistua? 
eräs hyvin tärkeä neuleTVsarjan tuntomerkki on Seurattavuus Ilman Kuvaa (SIK). korkean SIK-tason ohjelmia pystyy peruskielitaidolla seuraamaan (esimerkkikielet suomi ja englanti, muitakin vaihtoehtoja on toki tarjolla) ihan korvakuulolta. sarjan tulee olla tarpeeksi hidastempoinen, sillä muuten sen seuraamisesta tulee "ai mitä se sano/teki/?"- dialogi mahdollisen kanssatöllöttäjän kanssa. peruskielitaidon käyttäminen saattaa rajata myös esimerkiksi sairaalasarjat pois. alhaisesta SIK-tasosta kärsii hyväkin nopeatempoinen kriminaalisarja. esimerkiksi CSIn kaikki kaupungit tipahtavat täälläpäin täysin karttakirjalta. liikaa toimintaa ja liian nopeasti!
kestosuosikki: uutiset. ehkä jopa ykösen. sattuu vaan melkolailla pahasti junioriosastolla tapahtuvan Nukkumatin oletetun vierailuajankohdan kanssa päällekkäin. sekin kaveri vaan tuppaa myöhästelemään, pitänee varmaankin kesää varten tarkastaa työehtosopimus uudestaan.

ai ettäkö mitä neuleita?
rajakarjaluudesta ei siis tullut kamaluutta pingotettaessa.
eli rajakarjalainen neulemalli, kaulaliina. ohut pirkkalanka, noin kuutosen puikko. loppukiri onnistui nimenomaan bambupuikolla, sillä addit olivat kirotun liukkaat tässä tarkoituksessa.
huomaattehan valmistumisen hyvissä ajoin ennen juhannusta! ja lankaa jäi vielä 50gstä pikkukeränen, mitähän siitä...

ja koska kesä on tulossa, vastarannan kiisken värimaailma asettuu taas tummanpuhuvaksi aiemman väri-ilottelun tasapainotukseksi. tummanharmaa Wolli vain näyttääkin kesäkelissä ihan asfaltinlikaiselta, voi olla että sille pitää tarjota väriä pintaan. katsotaan.

ja kirihän siitä tulee. enpä olsi uskonut tätä sanovani, mutta onpa helppo ohje ja nopea tehdä!

bolero meni euroviisukylään kun sille tuli skolioosi ihan väärälle puolelle jotenkin.  kaksikyttyräinen. toivon  mukaan kylälyreissulla osaa oieta tai saa ainakin lääkettä moiseen kieroiluun. boleroa tehdessä jouduin myös käyttämään omaa mielikuvitustani enemmän kuin pitikään, sillä saumojen yhdistäminen junamatkalla ei anna montaa mahdollisuutta mistään kirjasta tarkistaa kuinka se nyt tehdäänkään.

pelargoniaa saati herneenversoja ei ole millään tavoin vahingoitettu tämän neulebloggauksen aikana.

Ei kommentteja: