maanantaina

anomushyvä työnantaja/opintovastaava/puoliso.

anon neulontavapaata. olen pohtinut asiaa jo pitempään, ja päätynyt siihen lopputulokseen, että neulontavapaan vaikutukset työ/opiskelumotivaatiooni ja elämänlaatuni paranemiseen ovat enemmän kuin ilmeiset. tällä hetkellä joudun neulomaan liian kiireisissä olosuhteissa, ja tämä heijastuu myös elämäni muille osa-alueille.

on huomattava, että kyse ei ole lomasta, vaan äärimmäisestä toimenpiteestä, jolla saadaan katastrofaalista neulejonoa purettua. tällä hetkellä ns. neuletakuu (max. puoli vuotta puikoilla) ei kaikilta osin täyty. monet langat ovat ehtineet odottaa jo puolisen vuotta, eikä niiden neulomiseen tahdo enää löytyä vapaita aikoja. mielestäni tällainen toiminta ei edistä neuletasa-arvoa.

oma ratkaisuni tasa-arvon toteutumiseen on tämä mainitsemani neulevapaa.
neulomisen positiiviset ominaisuudet kuten
1) äärimmäinen keskittymiskyky (pitsisukan neulominen ruuhkabussissa/lapsiperheessä)
2) laskutaidon ylläpito (yks, kaks, kierto, kaks yhteen)
3) looginen ajattelu (jos on liian paksu lanka ja liian ohuet puikot niin se neuletiheys varmaan mätsää)
4) pitkäjänteisyys (kerros loppuun vaikka  seinät kaatuis)
ja 5) elinikäinen oppiminen (kuka käski ottaa sen norjankielisen ohjeen?)
nousevat esille vasta useamman viikon aktiivineulonnan kautta.


erityisesti voisin keskittyä sukkiin sekä suomeksi että ulkomaiksi.
*sinisävyinen saapui postissa aamulla. loppupäivän toiminnot (siivous, pyykkäys, ruuan laitto, yleinen sosiaalisuus) siirtyivät huomiselle tai jollekin muulle päivälle.muutkin kuin sukat kyllä käy. (kuvassa lainaamon kirjoja sulassa sovussa.)

myös vintagessa löytyy.


noin 3 viikkoa voisi olla ihan ehdoton minimi tällaiseen täysipainoiseen neulontavapaan käynnistelemiseen. vapaan loputtua voisin käyttää ne loput pilates/stretching/veny ja pauku -ryhmän alennuskupongit.
yhteistyö-terveisin
.k


Ei kommentteja: