sunnuntaina

raita ja Zentämä ei tule ehkä yllätyksenä, mutta minulla on ongelma itseraidoittuvien lankojen kanssa.
ensinnäkin en ole montaa löytänyt, josta pitäisin. tästä kuitenkin. regian hullu väri, crazy color. viime vuoden puolelle juontavat nämä sylttytehtaan jäljet.

todellinen tieto pohjautuu kokemukseen.
                -kiinalainen sananlasku
aloitin sukkien neulomisen hillitttömän euforian vallassa: ihana ohut lanka,minkälaista raitaa, mitä värejä, onpa ihania. täydellinen lanka-antautuminen. lanka-flow.
vasta puolessavälin ensimmäistä sukanvartta muistin ohjeistuksen siitä, että raitalangoissa kannattaa aloittaa neulominen vasta seuraavan värin alusta. virsta väärää ja minähän en pura. ajattelin, että kyllä se jotenkin. näin jälkeenpäin on aina helppo osoitella: tuossa tein virheen. kyllä. sittemmin olen oppinut jo purkamaankin, mikä hyveeksi tässä laskettakoon.

sain sukan valmiiksi: ihanat raidat, silmää hivelevät reippaat värit.
toisen aloittaminen venyi ja vanui sillä kukapa haluaisi ruveta arvailemaan missä vaiheessa violettia osuutta silmukoita pitäisi ruveta luomaan? en minä ainakaan. ensimmäisen sukan jälkeen neuloin vielä regiakerän lopusta pariaan odottavan lapasen ja ihan muista langoista noin kolme kiloa muita neuleita, vietin joulua, uuttavuotta, tammikuuta, lopetin tupakanpolton ja ehkä kerkesin vielä jotakin muutakin. sukka alkoi muumioitua kirjahyllyyn.

työn kun näkköö, niin tekkiin tuntoo.
              -kiteeläinen sananlasku
aloittaminenhan oli lykkääntynyt sillä (toimivalla) tekosyyllä, että on hankala aloittaa värin keskeltä. no, on. mutta loogisesti päätellen ja mittauksia suorittaen on mahdollista päästä melko lähelle aiempaa tulosta - minkä insinöörin maailma minussa menettikään.
toinen sukka siis varovaisen alun jälkeen kiireesti tulille! kantapään jälkeen vertailevia katseita ensimmäiseen sukkaan; ovatko raidat samalla kohdalla? siihenhän täydellisyyteen pyrkivä mieleni tähtäsi. raidat kyllä, mutta.
tuon kolmen kilon, joulun, uudenvuoden, tammikuun ja tupakanpolton lopettamisen välillä käsialani oli sekä tasaantunut että tiukentunut. parempaan suuntaan siis, mutta...
seurasi meditointiharjoitteita ja voimain taistoa. kumman puran? puranko? erinäisten kommervenkkien ja poppakonstien yrittämisen jälkeen luovutin ja purin ensimmäisen sukan teräosan neuloakseni sen uudelleen.

 

toinen sukka osasi odottaa kiltisti päättelyään. tässä vaiheessa vastoinkäymisiä neuloja uskalsi jo epäillä, että päättelyssä tulee raidallisia ongelmia ja jätti puikot odottamaan. onneksi. ensimmäinen sukanvarsi jäi lopulta hitusen toista löysemmäksi, ja pientä taiteilua sekä sydämentykytystä aiheutti kärjen vaaleanpunainen lopetusraita. toisaalta korjatuksi tulivat aloittelijan virheet eli reiät kantapään juurella.
valmista tuli kuitenkin: 2½ bambut, regia crazy color, 56 silmukan perussukka. kolmen tunnin käyttökokemuksella mukavat jalassa. ja kauniit.

summa summarum:
ajattele ennenkuin tartut puikkoihin.
       -neulontailainen sananlasku
ja sitä raitalankaa ei vähään aikaan ettei henkinen tasapaino järky.

Ei kommentteja: